måndag 22. februar 2010

No med tarvlaus dryging!



Sidan eg ikkje vart buande på Nodeland livet ut, tykte eg det var på tida å gjere ende på Kaosnodeland dagboka óg.  Dessutan ønskjer eg å skilje dei politiske postane i eit eige forum.  Eg har rettnok ikkje gjort det i den engelske dagboka, sjølv om eg har eigne kategoriar der. Men her trur eg det kan vere lurt. Difor er alt av politikk og samfunnsliv frå no av å finne i "Møllspiste meninger" - på bokmål, så sjølv dei einfaldige skal kunne lese det.  Denne dagboka derimot er om meg og mitt.


Som namnet seier skulle det eigentleg ikkje vere bruk for ei eiga dagbok på norsk.  Hadde Google Translate levt opp til vanleg Google standard, kunne de ha lese The Chaos Node på norsk.  Men det har synt seg å vere vanskeleg.  Og det er likt til at ikkje fullt alle som kjenner meg skjønar engelsk på høgskulenivå, av ein eller annan grunn.  Så eg vil prøve å skrive eit og anna brev her, til dei som måtte ønskje å lese det.  Eg tenkjer då helst på slekt og kan hende gamle vener, men er det andre som har så mykje tid til overs at dei vil lese om ein halvgamal mann som ikkje har sex, så for all del. "Folk e' løgne" som dei seier borti Rogaland. 

Namnet på dagboka har sjølvsagt lag på lag med meining.  Det er eg som seier det, trass alt. De veit kor djup eg er.  ^_^  Først og framst er det altså dette at det skulle ikkje ha vore bruk for ei eiga dagbok på norsk.  Dinest ville eg ha eit namn som ikkje var i bruk og aldri kom til å vere i bruk av andre.  Eit gamalt ord på eit døyande språk er ein god start.  Særleg sidan ordet "tarvlaus" er mest berre brukt i lovverket, og då helst i "utan tarvlaus dryging", som omsetjing for "uten unødig opphold". Det er ikkje noko minus om folk assosierer "dryging" med meg heller, for det å dra på foten, å hale ut og vente til siste liten er noko som kjem naturleg til meg, trur eg.

Men no har det altså drygt lenge nok med dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar